ANOTHER PROJECT

ANOTHER PROJECT

riga | maija kurseva

Een eigenwijze kijk op kunst- en cultuurprojecten van mezelf en anderen.

Leipzig #14 / #15

leipzigPosted by anotherproject.nl 17 Dec, 2015 10:56AM

Al weer twee weken in Leipzig en de stad begint zich al redelijk aan ons te ontvouwen. Vandaag is een werkdag, waarbij Rolina nog een schilderij af probeert te krijgen voor een kleine presentatie op donderdag en ik de Popfabryk nieuwsbrief in elkaar zet.

Woensdagochtend besteed aan e-mail zaken en de middag een rondje platenzaken gedaan. Rolina werkt vandaag gestaag door aan een nieuw werk. Er bleek een platenzaak onopgemerkt om de hoek te zitten; Schall und Rausch, maar die was vandaag dicht aangezien er een kelder leeg moest en de eigenaar alleen vandaag een busje kon lenen, zo vertelde hij me. Volgende was Wispers, in de inmiddels roemruchte wijk Connewitz. De winkel had een mix van oud en nieuw en heel veel vinyl en verkocht ook tweede hands boeken. Toen even een bezoek gebracht aan Werk 2, waar net een alternatieve kerstmarkt gaande was. Werk 2 lijkt in uitstraling op de Spinnerij, maar dan kleiner en meer met een muziek en sociale insteek. Hoop daar binnenkort nog een leuk concert te bezoeken. Nog even bij UT Connewitz om de hoek gekeken, maar die waren te druk met de soundcheck voor een drie dagen op rij uitverkocht concert van de Notwist. Laatste platenzaak van vandaag doe ik te voet vanaf Werk 2 en dat was verder dan ik dacht. Al lopend door deze wijk, is het net of ik weer door Amsterdam loop in de jaren 80 met zijn actiesfeer en overal politieke leuzen. Connewitz is verder een walhalla voor veganisten, het lijkt hier de normaalste zaak van de wereld dat je veganist bent. Leeuwarden heeft nog niet zo lang een vegetarisch restaurant en in de Noordoostpolder vinden ze het zelfs nog steeds raar dat je vegetarisch eet, wat nog een flinke stap verwijderd is van het veganistisch eten. Afijn, de laatste platenzaak Possblthings vind ik na lang zoeken in een keldertje onder een woonblok. Possblthings heeft zich gespecialiseerd in electro. Ik laat me wat electro uit Leipzig opdienen en neem vinyl van Jakin Boaz mee.

In de avond komt Sarrah op bezoek, een Facebookontact dat via de Japanse filmmakers tijdens Klanklanskippen tot stand is gekomen. Ze woont nog in Leipzig, maar staat op het punt om naar Noorwegen te verhuizen. Ze heeft een filmproductie bedrijf en verteld ons alles over film in relatie tot Leipzig. Een leuke kennismaking, gepaard gaande met Duitse wijn.  • Comments(0)//blog.anotherproject.nl/#post66