ANOTHER PROJECT

ANOTHER PROJECT

riga | maija kurseva

Een eigenwijze kijk op kunst- en cultuurprojecten van mezelf en anderen.

Leipzig #16 / #17

leipzigPosted by anotherproject.nl 19 Dec, 2015 12:06PM

Donderdag stond in het teken van een kleine presentatie van het werk van de gastkunstenaars bij Lia. De ruimte moest schoon en leeg en er moest glühwein gemaakt worden. Die later op de dag dus weer opgedronken moest worden….

Na aanleiding van een bespreking die Rolina op vrijdagochtend heeft met Anna-Louise Rolland van Lia, duiken we in het DDR verleden van Leipzig, met een bezoek aan Museum de Runde Ecke en Zeitgeschichtliches Forum. Voor het vastleggen van de afluisterpraktijken van de Stasi gebruikte ze geconfisqueerde cassettebandjes, een blik op de resterende hoesjes maakt duidelijk dat hier in ieder geval geen goede muziek mee verloren is gegaan…

Een bezoek aan een meer gerenommeerde galerie Irrgang wordt gevolgd door de opening van Jude Griebel in The Museum; een hok van drie bij drie meter…. Mooi werk met een kritische knipoog naar de vervuilende mens. Om de hoek speelt Tatjana Milia een sympathieke set bij Sinn&Sein. Na afloop weer even terug naar The Museum voor een afsluitend biertje, dat hier in ½ liter flessen komt. Wat ik niet had moeten doen, want ’s nacht moest ik hierdoor natuurlijk naar de wc, wat een eind lopen is van de studio.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.