ANOTHER PROJECT

ANOTHER PROJECT

riga | maija kurseva

Een eigenwijze kijk op kunst- en cultuurprojecten van mezelf en anderen.

Leipzig #25 / #26

leipzigPosted by anotherproject.nl 28 Dec, 2015 11:36AM
De 2e kerstdag verblijven we in de studio en maken tussendoor een ommetje en ontdekken dan op steenworpafstand van de Spinnerij het alleraardigste café Kanal 28. Terwijl hun website nog in aanbouw is, horen we dat zojuist het huurcontract is opgezegd en ze het pand per januari verlaten moeten hebben….of we niet nog wat boeken mee willen uit hun café bibliotheek, want het moet toch weg? Rolina vist er een gedateerd fotoboek uit en ik neem de Rock Music Lexicon mee uit 1986, waarin opvallend genoeg alle Duitse acts uit de neue Welle als DAF, Grauzone, Propaganda, Fehlfarben, Nina Hagen Band, Spliff, Trio, UKW en Ideal ontbreken.
In de avond begeven we ons naar het café Noch Besser Leben die regelmatig op de bovenetage concerten organiseert. Wij belanden bij een optreden van Maria Schüritz. Het feit dat ik in gedachten de verwaarloosde ruimte, met zijn door rook vergeelde muren, wirwar aan draden en half loshangende velours gordijnen aan het restaureren ben, geeft wel aan dat de muziek mij helaas niet voldoende kon boeien. Overigens de zoveelste plek waar binnen nog volop gerookt word. Ik denk dan ook dat de naam van het café vooral voor rokers betekenis heeft.

De zondag is een echte zondag, niet veel te beleven en zelfs op een noodzakelijke wandeling komen we alleen gesloten cafe’s tegen. De bij FilmGalerie Westend gehuurde DVD Miller’s Crossing van Ethan Coen biedt uitkomst.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.